Zwijany cordon bleu

cordon bleu

Cordon bleu, lecz w wersji zawijanej, równie pyszny. Idealny na obiad.

Składniki: (dla 2 osób)
1 pierś z kurczaka
2 plastry sera
2 plastry szynki
bułka tarta
mąka
jajko
sól,pieprz

Pierś kurczaka przecinamy wzdłuż na pół by otrzymać 2 kawałki, które rozbijamy przez folię jak najcieniej. Solimy i pieprzymy z obu stron. Na każdym okładamy po plasterku sera i szynki, zwijamy jak krokiety. Panierujemy w mące, roztrzepanym jajku i bułce tartej. Smażmy w dość głębokim tłuszczu. Podajemy z ulubionymi dodatkami.

Smacznego!

Mogą Ci posmakować...

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Co byś dzisiaj zjadł(a)? 😊

Search