Menu+

Zupa w meksykańskim stylu

Opublikowano 9 marzec, 2016 w Zupy i kremy



zupa w meksykanskim stylu

Pikantna zupa w meksykańskim stylu, bardzo szybko ją przygotujesz jeśli masz gotowy bulion i mieszankę gotowych warzyw.

Składniki:
1 l bulionu warzywno – wołowego
1 mieszanka warzywna w meksykańskim stylu z czerwoną fasolą, papryką, kukurydzą, fasolką szparagową itp.
3-4 ziemniaki
1/2 łyżeczki sambal oelek (lub trochę więcej jak ktoś lubi pikantniejsze)

Do gotowego bulionu warzywnego dodajemy warzywa z mieszanki, oraz pokrojone w kostkę ziemniaki, gotujemy aż ziemniaki będą miękkie. Pod koniec dodajemy sambal oelek. Gotujemy jeszcze 5 minut.

Smacznego!

 

Print Friendly, PDF & Email



Zostaw Komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *