Menu+

Zupa Pho

Opublikowano 13 września, 2012 w Zupy i kremy



Pyszna zupka w orientalnym stylu, kolorowa i aromatyczna. Inspiracja.

Składniki:
2 kapusty pak choi
300 g schabu
2 łyżki soku z limonki
2 łyżki sosu sojowego
2 łyżki sosu rybnego
1/2 łyżeczki słodkiej papryki
1 ząbek czosnku
3 dymki
1 łyżka posiekanego imbiru
1 l bulionu drobiowo- warzywnego
2 łyżki posiekanej papryczki chilli
100 g makaronu ryżowego


Schab kroimy w cienkie paski i marynujemy w soku z limonki zmieszanym z sosem sojowym, rybnym oraz słodką papryką.Ma się marynować 15 minut. Makaron ryżowy zalewamy wodą, trzymamy 5 minut pod przykryciem, odcedzamy.  Na patelni rozgrzewamy odrobinkę oleju, dajemy posiekany czosnek, dymkę oraz imbir, smażymy minutę, dodajemy zamarynowany schab i smażymy kolejne 2 minuty.  Przekładamy całość do garnka, zalewamy bulionem. Dodajemy posiekaną kapustę pak choi. Gotujemy 2 minutki. W talerzu układamy makaron i zalewamy zupą. Posypujemy szczypiorkiem i papryczką chilli.

Smacznego!

Print Friendly, PDF & Email



1 komentarz

  1. Talerz pełen pyszności i w dodatku z moją ulubioną kapustką ! Znakomite danie, wyglada przepysznie ! Pozdrawiam 🙂

Zostaw Komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *