Pyszna zupka w orientalnym stylu, kolorowa i aromatyczna. Inspiracja.
Składniki:
2 kapusty pak choi
300 g schabu
2 łyżki soku z limonki
2 łyżki sosu sojowego
2 łyżki sosu rybnego
1/2 łyżeczki słodkiej papryki
1 ząbek czosnku
3 dymki
1 łyżka posiekanego imbiru
1 l bulionu drobiowo- warzywnego
2 łyżki posiekanej papryczki chilli
100 g makaronu ryżowego
Schab kroimy w cienkie paski i marynujemy w soku z limonki zmieszanym z sosem sojowym, rybnym oraz słodką papryką.Ma się marynować 15 minut. Makaron ryżowy zalewamy wodą, trzymamy 5 minut pod przykryciem, odcedzamy. Na patelni rozgrzewamy odrobinkę oleju, dajemy posiekany czosnek, dymkę oraz imbir, smażymy minutę, dodajemy zamarynowany schab i smażymy kolejne 2 minuty. Przekładamy całość do garnka, zalewamy bulionem. Dodajemy posiekaną kapustę pak choi. Gotujemy 2 minutki. W talerzu układamy makaron i zalewamy zupą. Posypujemy szczypiorkiem i papryczką chilli.
Smacznego!
Jedna odpowiedź
Talerz pełen pyszności i w dodatku z moją ulubioną kapustką ! Znakomite danie, wyglada przepysznie ! Pozdrawiam 🙂