Zupa krem z jarmużu z pesto

SONY DSC

Pyszna zupa, pełna witamin z jarmużu, ożywiona aromatycznym pesto Ponti z orzeszkami piniowymi, serami Pecorino i Gana Padano.

Składniki:
1 l bulionu z drobiowo – warzywnego
2 ziemniaki
300 g jarmużu
50 ml śmietany 30 %
Pesto z pomidorami Ponti

Do bulionu dodajemy obrane i pokrojone w kawałki ziemniaki. Gotujemy aż ziemniaki zmiękną. Dodajemy umyty jarmuż, partiami tak by cały zmieścił się w garnku. Gotujemy ok 15 minut. Po tym czasie zupę miksujemy na gładki krem, dodajemy śmietankę i miksujemy.
Zupę rozlewamy do talerzy, skrapiamy odrobiną śmietanki, kładziemy po świeżym listki jarmużu i łyżeczce pesto na środek.
Smacznego!

 

Mogą Ci posmakować...

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Co byś dzisiaj zjadł(a)? 😊

Search