Lekka letnia zupka z warzywami i makaronem spaghetti. Polecam makaron włoskiej firmy Arrighi jest świetny i wykonany z mąki z pszenicy durum i wody, bez chemii i niepotrzebnych suszonych jajek.
Składniki:
1 l bulionu warzywnego
1 marchewka
3 łodygi selera naciowego
5 białych szparagów
1/2 szkl zielonego groszku
3 ziemniaki
1 mały pomidor sparzony i obrany ze skórki
świeży lubczyk
spaghetti Arrighi
Ziemniaki kroimy w kosteczkę, marchewkę w plasterki i wrzucamy do gotującego się bulionu. Po pięciu minutach dodajemy pokrojony seler naciowy, połamane na kawałki i obrane ze skórki białe szparagi oraz groszek. Gotujemy do miękkości, ale tak by warzywa pozostały sprężyste. Do talerzyka wkładamy pokrojone w kostkę świeże pomidory. Zalewamy gotową zupką. Posypujemy świeżym lubczykiem.
Smacznego!