Menu+

Zupa alpejska

Opublikowano 15 listopad, 2015 w Zupy i kremy



zupa alpejska

Zupa warzywna na rosole z kurczaka z dodatkiem dużej ilości serka śmietankowego.

Składniki:
2 l bulionu z kurczaka
1 mieszana warzywna
300 g serka topionego śmietankowego
sól, pieprz

Do gotowego bulionu z kurczaka dodajemy warzywa z mieszanki, ja użyłam takich z mrożonki, im więcej różnych warzyw w mieszance tym moim zdaniem lepiej. Warzywa podgotowujemy aż będą miękkie, ale nie tak żeby się rozpadały. Pod koniec gotowania dodajemy serki topione pokrojone w kostkę i trzymamy na ogniu aż się dokładnie rozpuszczą. Na koniec doprawiamy zupę solą i pieprzem jeżeli jest taka potrzeba.
Smacznego!

Print Friendly, PDF & Email



Zostaw Komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *