Kto z nas nie lubi zapiekanek. A takie domowe są naprawdę przepyszne. Szczególnie ucieszą się Ci mniejsi domownicy, ale Ci więksi pewnie też.
Składniki:
3 bagietki
2 cebule
1/2 kg pieczarek
1/2 główki małej czerwonej kapusty
kilka plasterków sera
ogórek świeży
ogórek kiszony
pomidor
papryka
sól i pieprz
1 łyżka soku z cytryny
ketchup
majonez
Cebulkę kroimy w drobną kostkę, pieczarki w plastry. Podsmażamy na odrobinie oleju, doprawiając solą i pieprzem, aż wszystko będzie miękkie. Odstawiamy. Bagietki przekrawamy wzdłuż. Na każdą bagietkę nakładamy pieczarki i kilka kawałków sera. Zapiekamy ok 15-20 minut, do zrumienienia. W tym czasie przygotowujemy kapustę. Kapustę szatkujemy, mieszamy z majonezem i odrobiną soku z cytryny, doprawiamy. Ogórki, pomidory i paprykę kroimy w plasterki. Na upieczone zapiekanki nakładamy porcję kapusty, następnie ulubione warzywa. Polewamy ketchupem i majonezem.
Smacznego!
Jedna odpowiedź
jaka kolorowa:)