Dzięki uprzejmości firmy Neoflam mogłam przetestować patelnię do naleśników.
Muszę przynać, że patelnia jest naprawdę solidnie wykonana. Do tego ma bardzo ładny design, jest poręczna i ma naprawdę świetną powłokę, naleśniki można smażyć bez odrobiny tłuszczu, nie przywierają, ciasto dobrze się rozprowadza dzięki czemu usmażyć możemy naprawdę cienkie naleśniki, patelnia dobrze utrzymuje ciepło dzięki czemu naleśniki smaży się bardzo szybko.
Smażenie na niej to naprawdę sama przyjemność.
Patelnię zakupić możecie w sklepie internetowym Neoflam.
Składniki:
ciasto naleśnikowe (mąką,jajko,mleko)
barwnik spożywczy czerwony
Farsz:
ser twarogowy
śmietana 18 %
cukier
skórka starta z cytryny
Dekoracja:
cukier puder
polewa czekoladowa
serduszka wycięte z papieru
Ciasto naleśnikowe mieszamy z barwnikiem spożywczym do uzyskania odpowiedniego koloru. Naleśniki smażymy na patelni, najlepiej żeby były jak najcieńsze.
Twaróg rozdrabniamy za pomocą widelca ze śmietaną i cukrem oraz startą skórka z cytryny. Gotowy farsz zawijamy w naleśniki. Na naleśniku układamy wycięte z papieru serduszka, polewamy naleśnik polewą czekoladową i posypujemy cukrem pudrem. Zdejmujemy papierowe serduszka.
Smacznego!