Menu+

Udka kurczaka pieczone z ryżem i warzywami

Opublikowano 29 kwietnia, 2020 w Dania z makaronem




Kolejny przepis na szybki i prosty obiad. Inspiracja.

Składniki:
14 udek kurczaka
przyprawa do kurczaka
2 szkl ryżu
450 g mieszanki warzyw mrożonych
2 szkl bulionu z kurczaka
odrobina masła
sól
olej

Udka kurczaka mieszamy z przyprawą do kurczaka. Naczynie do zapiekania wysmarować masłem, wsypać suchy ryż, na to wyłożyć warzywa zalać bulionem i poukładać na wierzchu udka kurczaka, posmarować je olejem po wierzchu. Piec 60 minut w 180 stopniach. By zrumienić ładnie skórkę można delikatnie smarować olejem w czasie pieczenia.
Smacznego!

Print Friendly, PDF & Email



2 komentarze

  1. Jak będzie niedobre to pogadamy

    • hehe i jak ?

Zostaw Komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *