Menu+

Tatar ze śledzia – wianek

Opublikowano 25 grudzień, 2020 w Boże Narodzenie, Przystawki i przekąski



 

Tatar ze śledzia z pysznymi dodatkami. Można podać w formie wianka, ozdabiając gałązkami rozmarynu, grzybkami i cebulką. Inspiracja.

Składniki:
2 filety śledziowe solone – wczesniej moczone w mleku
2 ogórki konserwowe
kilka grzybków marynowanych – najlepiej prawdziwków
1 upieczona papryka obrana ze skóry*
1 czerwona cebulka
2 łyżeczki musztardy francuskiej
2 łyżki majonezu
posiekana natka pietruszki
sól, pieprz

Filety, ogórki, grzybki, cebulkę i pieczoną paprykę drobno posiekać. Wymieszać z musztardą, majonezem i natką pietruszki. Doprawić do smaku solą i pieprzem.

Smacznego !

* Całą paprykę zawinąć w folię aluminiową i upiec w piekarniku, aż skóra będzie ładnie odchodzić.

Print Friendly, PDF & Email



Zostaw Komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *