Menu+

Tatar

Opublikowano 31 lipiec, 2013 w Przystawki i przekąski



tatar

Uwielbiam tatar, ale robię go pod warunkiem,że mam ładne świeże mięsko i świeże wiejskie jajka.

Składniki:
500 g mielonego mięsa wołowego
2 żółtka jajek
2 łyżki oleju ryżowego Olitalia
sól, pieprz
1 cebula
1 pomidor
3-4 ogórki kiszone

Mięso mielone przekładamy do miseczki, dodajemy żółtka, olej oraz sól i pieprz, dokładnie mieszamy. Cebulkę kroimy w drobniutka kostkę i również mieszamy z mięsem. Przekładamy tatar na talerzyk i podajemy z posiekanymi ogórkami i pomidorkami.

Smacznego!

Print Friendly, PDF & Email



2 komentarze

  1. Uwielbiam tatara! Szczególnie z takimi dodatkami. Ja zawsze dodaję do mięsa wody gazowanej – jest delikatniejszy 🙂

    • o tym jeszcze nie słyszałam ,muszę wypróbować

Zostaw Komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *