Menu+

Tagliatelle z sosem z maślaków

Opublikowano 13 marzec, 2015 w Dania z makaronem



SONY DSC

Pyszny makaron tagliatelle, mój ulubiony tym razem z sosem z maślaków i cebulką.

Składniki:
1/2 opakowania tagliatelle Arrighi
500 g maślaków (mogą być mrożone)
1 większa cebula
100 ml śmietanki 36 %
100 ml śmietany 18 %
sól, pieprz
świeża natka pietruszki posiekana

Tagliatelle gotujemy al dente, odcedzamy.Cebulkę siekamy w kostkę i szklimy na patelni. Maślaki obieramy ze skórki, myjemy i kroimy w dość drobna kostkę. Dodajemy do cebulki i przesmażamy. Gdy większość płynu z maślaków odparuje doprawiamy je solą i pieprzem oraz dodajemy obie śmietanki, energicznie mieszamy, by składniki sosu się połączyły.

Na talerz wykładamy tagliatelle, polewamy sosem i posypujemy świeżą pietruszką.

Smacznego!

Print Friendly, PDF & Email



Zostaw Komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *