Syrop malinowy

syrop malinowy

Pyszny syrop malinowy do rozrabiania z wodą, do herbaty, lodów itp. Syrop wychodzi gęsty, słodki i ma piękny malinowy kolor.

Składniki: ( na 1 l syropu)
1 kg malin
1 kg cukru
1/2 łyżeczki kwasku cytrynowego

Maliny zasypujemy cukrem w dużym słoju, zakrywamy gazą. Odstawiamy w jasne i ciepłe miejsce na 2- 3 dni. Po tym czasie zlewamy sok przez sito. Mieszamy z kwaskiem cytrynowym. Rozlewamy do butelek. Pasteryzujemy 15- 20 minut.

Smacznego!

Mogą Ci posmakować...

5 Responses

  1. Pingback: Maliny w syropie do herbaty - najlepszy przepis. - Wulkan-Smaku.pl

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Co byś dzisiaj zjadł(a)? 😊

Search