Menu+

Spaghetti z tuńczkiem

Opublikowano 16 czerwca, 2013 w Dania główne



Spaghetti z tuńczykiem

Podstawą dobrego spaghetti jest dobranie dobrej jakości produktów, które oddadzą w pełni smak naszego dania.

Składniki:
250 g spaghetti Arrighi
1 ząbek czosnku
1 mała papryczka chilli
6 pomidorów suszonych z oliwy Ponti
1/2 natki pietruszki
100 g tuńczyka z oliwy Calippo
1 szczypta cynamonu
1 szczypta pieprzu
1/2 puszki pasty pomidorowej Valfrutta
oliwa extra vergine Olitalia i sok z cytryny do skropienia

Spaghetti z tuńczykiem

Makaron gotujemy w osolonej wodzie al dente. Na patelnie wlewamy odrobinę oliwy z tuńczyka i dodajemy posiekany czosnek, papryczkę chilli i pokrojone w paseczki suszone pomidory, Podsmażamy wszystko ok 3 minut. Dodajemy posiekaną natkę pietruszki i rozdrobnionego za pomocą widelca tuńczyka. Doprawiamy cynamonem i pieprzem. Podsmażamy ok 2 minut. Po tym czasie dolewamy pastę pomidorową i podsmażamy mieszając kolejne 2 minuty. Na patelnie z sosem dodajemy ugotowany makaron, dokładnie mieszamy i podajemy skropione oliwą i sokiem z cytryny.

Smacznego!

Print Friendly, PDF & Email



1 komentarz

  1. Zgadzam się, zawsze dodanie najlepszych składników do potrawy, to gwarancja pysznego smaku ! Bardzo apetycznie wygląda ! 🙂

Zostaw Komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *