Menu+

Spaghetti z pikantnym sosem pomidorowym, mozarellą i karmelizowanymi pomidorkami

Opublikowano 19 maja, 2020 w Inne



Proste i efektowne danie, nie wymagające wielu składników, które prezentuje się jak z włoskiej restauracji.

Składniki:
makaron spaghetti porcja na 2 osoby
1/2 opakowania kulek mozzarelli
15 sztuk pomidorków koktajlowych
100 g boczku wędzonego
pomidory w puszcze
Vegeta natur pikantna z chilli
1 cebula
2 ząbki czosnku
suszone oregano i bazylia
sól, pieprz, cukier

Na początku na patelni podsmażamy boczek pokrojony w cienkie paseczki. Po usmażeniu przekładamy na talerzyk i zostawiamy. Pomidorki kroimy na pół i układamy na patelni, posypujemy cukrem i karmelizujemy, aż zrobią się rumiane i szkliste. Odkładamy z patelni. Na tej samej patelni przygotowujmy sos. Najpierw szklimy posiekaną cebulkę i czosnek, dodajemy posiekane pomidory z puszki, doprawiamy Vegetą Natur z chilli, solą, pieprzem, cukrem oraz oregano i bazylią. Dusimy ok. 15 minut do odparowania wody. Sos miksujemy na gładko.
Makaron gotujemy w osolonej wodzie al dente.
Na patelni mieszamy ugotowany i odcedzony makaron z sosem. Przekładamy na do naczynia, w którym będziemy podawać, posypujemy boczkiem, dodajemy kulki mozzarelli i karmelizowane pomidorki.

Smacznego !

#durszlakXvegetanatur #vegetanatur #inspirowanenatura


Przepisy inspirowane naturą

Print Friendly, PDF & Email



Zostaw Komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *