Pyszne dietetyczne spaghetti z szynką i sosem pomidorowym.
Składniki:(2 osoby)
160g makaronu Spaghetti De Cecco
puszka krojonych pomidorów
3 ząbki czosnku
200 g jogurtu naturalnego
8 plastrów szynki z indyka
1 kula mozzarelli
suszona bazylia i oregano
sól i pieprz
Makaron gotujemy al dente w osolonej wodzie.
Na oliwie podsmażamy chwilę posiekany czosnek z pokrojoną w kostkę szynką i dodajemy pomidory z puszki, doprawiamy solą, pieprzem, suszoną bazylią i oregano. Podsmażamy na mniejszym ogniu ok 15 minut. Pod koniec dodajemy jogurt i gotujemy jeszcze 3 minuty.
Na talerz wykładamy makaron, polewamy sosem i posypujemy startą mozzarellą.
Smacznego!
2 Responses
Pyszne spaghetti, polecam. Wypróbowałem powyższy przepis, ale zrobiłem z przecieru Pomidori, który po zasmażeniu z pozostałymi składnikami okazał się bardziej aromatyczny, a w połączeniu z mozzarellą i parmezanem zyskał niepowtarzaly smak. Dzięki.
Ciesze się niezmiernie że smakowało 😉