Myślę, że większość już kiedyś robiła to ciasto, dla tych którzy jeszcze nie próbowali polecam, u mnie znikło w pierwszy dzień.
Składniki:
200 g gorzkiej czekolady
200 g masła
400 g cukru pudru
5 jajek
110 g mąki pszennej
400 g twarogu do serników
cukier waniliowy
160 g malin
Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej, odstawiamy na bok. Masło i 250 g cukru pudru miksujemy na puszystą masę, wbijamy kolejno 3 jajka, cienką strużką wlewamy roztopioną czekoladę cały czas miksując. Mąkę przesiewamy do masy, mieszamy delikatnie. 3/4 tak przygotowanej masy wykładamy na blachę do pieczenia wyłożoną pergaminem.
W drugiej misce mieszamy ser, 2 jaja, cukier waniliowy i resztę cukru pudru na gładką masę. Wylewamy na czekoladowa masę w blaszce, na to robimy kleksy z reszty masy czekoladowej i posypujemy malinami.
Pieczemy ok 60 minut w 170 stopniach.
Smacznego!
Jedna odpowiedź
Pychota! Twoje ciacho wygląda przesmakowicie. 🙂