Menu+

Serniko-brownie z malinami

Opublikowano 3 września, 2012 w Ciasta



Myślę, że większość już kiedyś robiła to ciasto, dla tych którzy jeszcze nie próbowali polecam, u mnie znikło w pierwszy dzień.

Składniki:
200 g gorzkiej czekolady
200 g masła
400 g cukru pudru
5 jajek
110 g mąki pszennej
400 g twarogu do serników
cukier waniliowy
160 g malin

Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej, odstawiamy na bok. Masło i 250 g cukru pudru miksujemy na puszystą masę, wbijamy kolejno 3 jajka, cienką strużką wlewamy roztopioną czekoladę cały czas miksując. Mąkę przesiewamy do masy, mieszamy delikatnie. 3/4 tak przygotowanej masy wykładamy na blachę do pieczenia wyłożoną pergaminem.

W drugiej misce mieszamy ser, 2 jaja, cukier waniliowy i resztę cukru pudru na gładką masę. Wylewamy na czekoladowa masę w blaszce,  na to robimy kleksy z reszty masy czekoladowej i posypujemy malinami.

Pieczemy ok 60 minut w 170 stopniach.

Smacznego!

Print Friendly, PDF & Email



1 komentarz

  1. Pychota! Twoje ciacho wygląda przesmakowicie. 🙂

Zostaw Komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *