Serduszka z ciasta francuskiego z nutella i malinami

SONY DSC

Bardzo szybkie do zrobienia ciasteczka, a przy tym przepyszne. Uwaga ! wciągające. Inspiracja.

Składniki:
375 g ciasta francuskiego
pół słoiczka nutelli
100 g malin
cukier puder do oprószenia

Ciasto francuskie rozkładamy na oprószonym blacie mąką. Wycinamy za pomocą foremki serduszka (średnica ok 8-10 cm), które przenosimy na wyłożoną pergaminem blachę do pieczenia. Na każde serduszko nakładamy na środek łyżeczką nutelli i po 3 malinki.
Pieczemy 15 minut w 200 stopniach.
Przed podaniem oprószamy lekko cukrem pudrem.
Smacznego!

Mogą Ci posmakować...

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Co byś dzisiaj zjadł(a)? 😊

Search