Wiem, że połączenie orzechów i sosu czosnkowego może wydawać się dziwne, ale zapewniam że jest pyszne i naprawdę uzależnia. Sałatka w takim wydaniu to samo zdrowie, a do tego jest bardzo sycąca. Wszystkim dbającym o linię polecam książkę na diecie.
Składniki: (dla 1 osoby)
1/2 piersi z kurczaka
4 gałązki selera naciowego
1/2 papryki czerwonej
1 garść orzechów pecan
przyprawa do kurczaka
Sos czosnkowo – jogurtowy:
1/2 szkl jogurtu naturalnego
2 ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę
sól, pieprz
Pierś z kurczaka oczyszczamy, osuszamy papierowym ręcznikiem i kroimy w drobniejszą kostkę. Przyprawiamy i obsmażamy na teflonowej patelni na złoto.
Składniki sosu mieszamy ze sobą, doprawiamy, odstawiamy by się przegryzł.
W tym czasie siekamy seler w plasterki, paprykę w paski i orzechy w dość duże kawałki.
Całość mieszamy z sosem, wykładamy na talerz i posypujemy kurczakiem.
Smacznego!