Warstwowa sałatka która bardzo często gości u mnie na świątecznym stole, idealna do obiadu i jako samodzielna przekąska.
Składniki:
1 puszka kukurydzy
1 duży pęczek dymki ze szczypiorkiem
4 pomidory
300 g szynki
300 g sera żółtego
1 mała kapusta pekińska
Sos:
mały słoiczek majonezu
duży jogurt
4-6 ząbków czosnku (przeciśniętych przez praskę)
pieprz, sól
Na dno dużej miski wykładamy odsączoną kukurydzę, na to posiekany szczypiorek z dymką, następnie pokrojone w kostkę pomidory i szynkę. Następnie starkowany ser i poszatkowaną kapustę.
Składniki sosu mieszamy ze sobą i polewamy sałatkę na wierzchu.
Smacznego!
4 Responses
Ale musi być pyszna:)
Potwierdzam ;D
Taka prosta a na pewno smakuje wybornie 🙂
Dokładnie tak polecam do obiadu jak i samą 😉