Rydze smażone na maśle z czosnkiem i ziołami

SONY DSC

Dzięki spóźnionym wakacjom w górach mogłam jeszcze pojeść tych wspaniałych i niepowtarzalnych w smaku grzybów, w wersji z czosnkiem i ziołami pycha.

Składniki:
ok. 20 kapeluszy rydzów
2 ząbki czosnku
1 łyżka ziół prowansalskich
3 łyżki masła

Rydze dokładnie oczyszczamy. Na patelni rozgrzewamy masło i wrzucamy grzyby, podsmażamy ok 5 minut. Po tym czasie dodajemy czosnek przeciśnięty przez praskę i zioła. Podsmażamy kolejne 5 minut. Gdy grzyby będą już rumiane zdejmujemy z ognia i podajemy.
Smacznego!

 

Mogą Ci posmakować...

8 odpowiedzi

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Co byś dzisiaj zjadł(a)? 😊

Search