Rurki z kremem czekoladowym

Szybki, prosty, ale bardzo pyszny deser.

Składniki:
opakowanie ciasta francuskiego
cukier kryształ
białko
400g śmietany kremówki
50 g czekolady
2 łyżki cukru pudru

 

Ciasto francuskie rozwijamy na blacie. Rurki smarujemy masłem. Z ciasta wykrawamy paski o grubości 1 cm. Zwijamy na rurce zaczynając od dołu do góry. Zwijamy dość ciasno. Tak przygotowane rurki smarujemy rozmąconym białkiem i posypujemy dość obficie cukrem. Pieczemy ok 15 minut do zezłocenia. Kremówkę ubijamy na sztywno z cukrem pudrem i dodajemy roztopioną i przestudzoną czekoladę, mieszamy dokładnie i nadziewamy kremem gotowe, ostudzone rurki. Można końcówkę maczać dodatkowo w czekoladzie i obtaczać w orzechach.

Smacznego!

Mogą Ci posmakować...

5 odpowiedzi

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Co byś dzisiaj zjadł(a)? 😊

Search