Rurki z kremem czekoladowym
Szybki, prosty, ale bardzo pyszny deser.
Składniki:
opakowanie ciasta francuskiego
cukier kryształ
białko
400g śmietany kremówki
50 g czekolady
2 łyżki cukru pudru
Ciasto francuskie rozwijamy na blacie. Rurki smarujemy masłem. Z ciasta wykrawamy paski o grubości 1 cm. Zwijamy na rurce zaczynając od dołu do góry. Zwijamy dość ciasno. Tak przygotowane rurki smarujemy rozmąconym białkiem i posypujemy dość obficie cukrem. Pieczemy ok 15 minut do zezłocenia. Kremówkę ubijamy na sztywno z cukrem pudrem i dodajemy roztopioną i przestudzoną czekoladę, mieszamy dokładnie i nadziewamy kremem gotowe, ostudzone rurki. Można końcówkę maczać dodatkowo w czekoladzie i obtaczać w orzechach.
Smacznego!
Wyglądają wspaniale, na pewno bym się skusiła 🙂
Dziękuje 😉
Ooo, to coś dla takiego łasucha jak ja! 🙂
To ja jestem takim samym łasuchem jak Ty;)
Wyglądają bardzo pysznie 🙂