Menu+

Rurki z kremem czekoladowym

Opublikowano 13 lipca, 2012 w Ciasteczka



Szybki, prosty, ale bardzo pyszny deser.

Składniki:
opakowanie ciasta francuskiego
cukier kryształ
białko
400g śmietany kremówki
50 g czekolady
2 łyżki cukru pudru

 

Ciasto francuskie rozwijamy na blacie. Rurki smarujemy masłem. Z ciasta wykrawamy paski o grubości 1 cm. Zwijamy na rurce zaczynając od dołu do góry. Zwijamy dość ciasno. Tak przygotowane rurki smarujemy rozmąconym białkiem i posypujemy dość obficie cukrem. Pieczemy ok 15 minut do zezłocenia. Kremówkę ubijamy na sztywno z cukrem pudrem i dodajemy roztopioną i przestudzoną czekoladę, mieszamy dokładnie i nadziewamy kremem gotowe, ostudzone rurki. Można końcówkę maczać dodatkowo w czekoladzie i obtaczać w orzechach.

Smacznego!

Print Friendly, PDF & Email



5 komentarzy

  1. Wyglądają wspaniale, na pewno bym się skusiła 🙂

    • Dziękuje 😉

  2. Ooo, to coś dla takiego łasucha jak ja! 🙂

    • To ja jestem takim samym łasuchem jak Ty;)

  3. Wyglądają bardzo pysznie 🙂

Zostaw Komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *