Pyszne pierożki w kształci tortellini z farszem z koziego sera i ziemniaków, doprawione koperkiem.
Składniki:
Ciasto:
250 g mąki pszennej
2 łyżki soku z buraka
ciepła woda
olej
sól
Farsz:
200 g twarogu z mleka koziego
3 duże ziemniaki
2 łyżki posiekanej pietruszki
przyprawa Vegeta Natur z koperkiem
1 ząbek czosnku
pieprz
+ świeży koperek do podania
Ze składników na ciasto zagniatamy gładkie i elastyczne ciasto. Owijamy je w folię i wkładamy na ok. 1 h do lodówki.
Ziemniaki gotujemy do miękkości, studzimy i przeciskamy przez prasę do ziemniaków. Kozi ser mieszamy z ziemniakami, Vegetą z koperkiem, posiekaną pietruszką i przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Doprawiamy tylko pieprzem.
Wyjmujemy ciasto z lodówki, cienko wałkujemy i lepimy tortellini. Gotujemy do ok. 3-4 minuty od wypłynięcia.
Podajemy ze świeżym koperkiem.
Smacznego !
#durszlakXvegetanatur #vegetanatur #inspirowanenatura