Różowe tortellini z kozim serem

Pyszne pierożki w kształci tortellini z farszem z koziego sera i ziemniaków, doprawione koperkiem.

Składniki:
Ciasto:
250 g mąki pszennej
2 łyżki soku z buraka
ciepła woda
olej
sól
Farsz:
200 g twarogu z mleka koziego
3 duże ziemniaki
2 łyżki posiekanej pietruszki
przyprawa Vegeta Natur z koperkiem
1 ząbek czosnku
pieprz

+ świeży koperek do podania

Ze składników na ciasto zagniatamy gładkie i elastyczne ciasto. Owijamy je w folię i wkładamy na ok. 1 h do lodówki.

Ziemniaki gotujemy do miękkości, studzimy i przeciskamy przez prasę do ziemniaków. Kozi ser mieszamy z ziemniakami, Vegetą z koperkiem, posiekaną pietruszką i przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Doprawiamy tylko pieprzem.

Wyjmujemy ciasto z lodówki, cienko wałkujemy i lepimy tortellini. Gotujemy do ok. 3-4 minuty od wypłynięcia.

Podajemy ze świeżym koperkiem.

Smacznego !

#durszlakXvegetanatur #vegetanatur #inspirowanenatura


Przepisy inspirowane naturą

Mogą Ci posmakować...

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Co byś dzisiaj zjadł(a)? 😊

Search