Pomysł na obiad, dokładnie pomysł na pierś z kurczaka. Tym razem z karmelizowaną w miodzie marchewką w środku i panierką z dodatkiem sezamu na wierzchu.
Składniki:(na 2 osoby)
1 pierś z kurczaka
1 marchew
1 łyżeczka miodu
bułka tarta
jajko
sezam
sól, pieprz
Pierś z kurczaka przekrawamy wzdłuż na pół tak by otrzymać dwa kotleciki. Rozbijamy je delikatnie przez folię. Oprószamy z obu stron solą i pieprzem. Odstawiamy.
Marchewkę obieramy ze skórki i kroimy w słupki. Marchewki gotujemy w osolonej wodzie przez 3 minuty.W rondelku rozgrzewamy łyżeczkę miodu i wrzucamy podgotowane marchewki. Karmelizujemy aż zrobią się szkliste. Odstawiamy na chwilę żeby przestygły.
Następnie na filetach układamy po kilka marchewek i zwijamy w ruloniki.Tak przygotowane panierujemy w jajku, a potem w bułce tartej wymieszanej z sezamem. Smażymy na złoto z każdej strony. Podajemy z kaszą lub ziemniaczkami.
Smacznego!