Roladki schabowe z warzywami

Roladki schabowe z warzywami

 

SKŁADNIKI:

schab b/k – 500 g

ogórek zielony -1 szt

rzodkiewka -2szt

szczypiorek do dekoracji

liście sałaty -4 szt

jajko -1 szt

mąka

bułka tarta do panierki

sól i pieprz

tłuszcz

PRZYGOTOWANIE:

Schab podzielić na 4 porcje, rozbić mięso tłuczkiem, oprószyć solą i pieprzem. Rzodkiewki, sałatę i szczypiorek opłukać, osączyć. Ogórka obrać, pokroić wzdłuż na 4 części. Rzodkiewki pokroić w cienkie plastry. Na plastrze mięsa układać liść sałaty, plastry rzodkiewek, szczypior i słupek ogórka. Mięso zwijamy z warzywami w rulon, roladki obtaczamy w mące, jajku i tartej bułce. Smażymy roladki w głębokim tłuszczu kilka minut na wolnym ogniu. Układać roladki na półmisku wyłożonym liśćmi zielonej sałaty. Udekorować rzodkiewkami.Roladki schabowe

Mogą Ci posmakować...

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Co byś dzisiaj zjadł(a)? 😊

Search