Proste i szybkie roladki z szałwią.Ja podałam je z młodymi ziemniaczkami i faszerowanymi kwiatami cukinii, na które przepis niedługo.
Składniki: (2 porcje)
4 plastry schabu
4 plasterki boczku
8 listków szałwii
sól,pieprz
Plastry schabu rozbijamy jak najcieniej. Każdy solimy i pieprzymy obficie z obu stron. Na każdym układamy plasterek boczku i po 2 listki szałwii. Zwijamy w roladki. ( Można spiąć wykałaczkami, ale jeżeli schab jest cienko rozbity to nie trzeba). Tak przygotowane dusimy na patelni pod przykryciem ok 30 minut, a potem podsmażamy bez przykrycia, żeby się zarumieniły.
Smacznego !
2 Responses
Bardzo lubię wszelkiego rodzaju nadziewane mięsa i roladki, Bardzo apetyczne, moje smaki. Pozdrawiam Agnieszka
Ja również je uwielbiam. Pozdrawiam 😉