Ratatuleczo to połączenie lecza i ratatouille, które utworzyło bardzo pyszną potrawę.
Składniki:
1 kiełbaska
1 bakłażan
1 mała cukinia
1 papryka
1/2 brokuła
2 cebule
3 pomidory
sól, pieprz
zioła suszone
Przygotowujemy dużą patelnie na której rozgrzewamy odrobinę oleju i duży garnek. Kiełbaskę kroimy w półplasterki, a cebulę w księżyce i podsmażamy razem na rumiano. Przekładamy do garnka, trzymamy pod przykryciem. Na tej samej patelni dusimy cukinię i bakłażana pokrojone w kostkę do miękkości. Dodajemy do garnka z kiełbasą. Kolejno dusimy brokuła i paprykę pokrojone na cząstki. Dodajemy do garnka. Na koniec podsmażamy sparzone, obrane ze skórki i pokrojone w kostkę pomidory, które obficie doprawiamy solą, pieprzem i ulubionymi ziołami. Mieszamy z resztą składników w garnku i wszystko razem dusimy jeszcze 10 minut.
Smacznego!
Jedna odpowiedź
świetnie to zestawiłaś i same pyszne smaki, wyglada bardzo smakowicie !!! Pozdrawiam 🙂