Ratatuleczo

Ratatuleczo to połączenie lecza i ratatouille, które utworzyło bardzo pyszną potrawę.

Składniki:
1 kiełbaska
1 bakłażan
1 mała cukinia
1 papryka
1/2 brokuła
2 cebule
3 pomidory
sól, pieprz
zioła suszone

Przygotowujemy dużą patelnie na której rozgrzewamy odrobinę oleju i duży garnek. Kiełbaskę kroimy w półplasterki, a cebulę w księżyce i podsmażamy razem na rumiano. Przekładamy do garnka, trzymamy pod przykryciem. Na tej samej patelni dusimy cukinię i bakłażana pokrojone w kostkę do miękkości. Dodajemy do garnka z kiełbasą. Kolejno dusimy brokuła i paprykę pokrojone na cząstki. Dodajemy do garnka. Na koniec podsmażamy sparzone, obrane ze skórki i pokrojone w kostkę pomidory, które obficie doprawiamy solą, pieprzem i ulubionymi ziołami. Mieszamy z resztą składników w garnku i wszystko razem dusimy jeszcze 10 minut.

Smacznego!

Mogą Ci posmakować...

Jedna odpowiedź

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Co byś dzisiaj zjadł(a)? 😊

Search