Pyszne ciasto które zrobisz bez użycia piekarnika, szybkie, proste i bardzoooo pyszne.
Składniki:
2,5 szkl mleka
3 żółtka
1 szkl cukru
2 łyżeczki cukru waniliowego
2 łyżki mąki pszennej
3 łyki mąki ziemniaczanej
300 g masła
250 g wiórków kokosowych
ok 500 g herbatników
2 szklanki mleka zagotowujemy z cukrem i cukrem waniliowym. Resztę mleka mieszamy z żółtkami i mąkami i dodajemy do gotującego się mleka. Mieszamy energicznie do powstania budyniu. Odstawiamy do całkowitego ostygnięcia. Masło ubijamy na jasną puszystą masę i stopniowo dodajemy zimny budyń. Blachę do pieczenia wykładamy pergaminem i układamy na niej warstwę biszkoptów, na to warstwę kremu, znów biszkopty, krem i tak dalej. Na wierzchu ma być krem, który posypujemy wiórkami kokosowymi.
Ciasto schładzamy przez noc w lodówce.
Smacznego!
Jedna odpowiedź
moje ulubione ciasto:) wygląda fantastycznie:)