Udka z kurczaka z ajvarem i fetą- obiad

Delikatne mięsko z kurczaka z pikantnym ajvarem i słoną fetą. Idealna propozycja na obiad. Szybko, łatwo i przyjemnie !

Składniki:
4 udka z kurczaka
12 kostek fety
ajvar (pikantny lub łagodny wedle upodobań)
sól, pieprz

Udka rozkrawamy tak by utworzyć jak największą płaską powierzchnie, oprószamy solą i pieprzem z obu stron, smarujemy ajvarem od wewnętrznej strony , układamy po 3 kostki fety, zawijamy w roladki. Panierujemy w mące, jajku i bułce tartej, dusimy pod przykryciem ok 10 minut, potem podsmażamy do zezłocenia już bez przykrycia. Podajemy z ulubionymi dodatkami.

Smacznego!

Mogą Ci posmakować...

Jedna odpowiedź

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Co byś dzisiaj zjadł(a)? 😊

Search