Menu+

Udka z kurczaka z ajvarem i fetą- obiad

Opublikowano 8 września, 2012 w Dania główne



Delikatne mięsko z kurczaka z pikantnym ajvarem i słoną fetą. Idealna propozycja na obiad. Szybko, łatwo i przyjemnie !

Składniki:
4 udka z kurczaka
12 kostek fety
ajvar (pikantny lub łagodny wedle upodobań)
sól, pieprz

Udka rozkrawamy tak by utworzyć jak największą płaską powierzchnie, oprószamy solą i pieprzem z obu stron, smarujemy ajvarem od wewnętrznej strony , układamy po 3 kostki fety, zawijamy w roladki. Panierujemy w mące, jajku i bułce tartej, dusimy pod przykryciem ok 10 minut, potem podsmażamy do zezłocenia już bez przykrycia. Podajemy z ulubionymi dodatkami.

Smacznego!

Print Friendly, PDF & Email



1 komentarz

  1. Bardzo znakomity przepis, na pewno wypróbuję !

Zostaw Komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *