Piknikowe roladki chlebowe ala sushi

Roladki z chleba tostowego zamiast kanapek, idealne na jeden kęs.

Składniki:
margaryna OMEGA OPTIMA
chleb tostowy
szynka
papryka
ser pleśniowy
avocado
sezam czarny i biały
oliwa

Z kromek chleba tostowego odrkawamy dookoła skórki. Następnie każdą kromkę rozpłaszczamy za pomocą wałka do ciasta, poprostu rozwałkowujemy je. Każdą kromkę smarujemy margaryną i układamy składniki, plasterki szynki, pokrojoną cienko paprykę, avocado i ser pleśniowy. Zwijamy w roladki i owijamy jak cukierek folią spożywczą, wkładamy na ok 1 godzinę do lodówki. Po tym czasie roladki nie będą się już rozwijać. Każdą roladkę obtaczamy najpierw w oliwie a potem w sezamie białym i czarnym.

Smacznego!


Optymalny wybór na piknik

Mogą Ci posmakować...

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Co byś dzisiaj zjadł(a)? 😊

Search