Menu+

Pierś z kurczaka w pesto z rukoli i bazylii nadziewana suszonymi pomidorami

Opublikowano 21 lipca, 2013 w Grill



 faszerwoana pierś z kurczaka z grilla

Kolejny przepis na pyszności z grilla. Tym razem pierś z kurczaka faszerowana suszonymi pomidorami, zamarynowana w pesto z rukoli i bazylii.

Składniki:
1 pierś z kurczaka
garść świeżej rukoli
garść świeżej bazylii
5- 6  łyżek oliwy z oliwek
1 ząbek czosnku
3 suszone pomidory Ponti
sól, pieprz

Rukolę i bazylię przekładamy do pojemnika blendera. Dodajemy oliwę z oliwek , czosnek oraz odrobinę soli i pieprzu. Miksujemy na gładką masę. W tak przygotowanej mieszance marynujemy pierś z kurczaka. Wstawiamy do lodówki na kilka godzin.Po wyjęciu w piersi z kurczaka nacinamy kieszonkę do której wkładamy suszone pomidory. Tak przygotowaną grillujemy ok. 20 minut.

Smacznego!

 

Print Friendly, PDF & Email



Zostaw Komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *