Pierś z kurczaka w migdałach

 piers-z-kurczaka-w-migdalach

Orzechy to samo zdrowie, więc możemy nimi zastąpić tradycyjną panierkę z bułki, a wyjdzie nam coś naprawdę pysznego i zdrowego.

Składniki (2 osoby):
2 kawałki z piersi kurczaka
1 jajko
1 łyżeczka mąki ziemniaczanej
mąka do panierowania
płatki migdałowe do panierowania
olej do smażenia
sól,pieprz

Kurczaka doprawiamy z obu stron solą oraz pieprzem. Jajka roztrzepujemy z mąką. Na jeden talerzyk wysypujemy mąkę, na drugi płatki migdałowe. Piersi panierujemy najpierw w mące, potem w jajku i płatkach migdałowych. Smażymy na rumiano z obu stron. Podajemy z ulubionymi dodatkami.
Smacznego!

Mogą Ci posmakować...

8 Responses

  1. Często przyrządzam w podobny sposób ryby, ale kurczaka w migdałach (o dziwo!) jeszcze nie robiłem, a musi być przepyszny!

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Co byś dzisiaj zjadł(a)? 😊

Search