Orzechy to samo zdrowie, więc możemy nimi zastąpić tradycyjną panierkę z bułki, a wyjdzie nam coś naprawdę pysznego i zdrowego.
Składniki (2 osoby):
2 kawałki z piersi kurczaka
1 jajko
1 łyżeczka mąki ziemniaczanej
mąka do panierowania
płatki migdałowe do panierowania
olej do smażenia
sól,pieprz
Kurczaka doprawiamy z obu stron solą oraz pieprzem. Jajka roztrzepujemy z mąką. Na jeden talerzyk wysypujemy mąkę, na drugi płatki migdałowe. Piersi panierujemy najpierw w mące, potem w jajku i płatkach migdałowych. Smażymy na rumiano z obu stron. Podajemy z ulubionymi dodatkami.
Smacznego!
8 Responses
Zgadzam się ,uwielbiam migdały i inne chrupacze ,pyszne danie obiadowe.
hehe chrupacze fajna nazwa 😉
też robię tak pierś z kurczaka, jest bardzo smaczna:)
Potwierdzam ;D
Często przyrządzam w podobny sposób ryby, ale kurczaka w migdałach (o dziwo!) jeszcze nie robiłem, a musi być przepyszny!
Polecam migdały dobrze się komponują z kurczakiem;)
Panierka pierwsza klasa!
Pycha polecam !