Menu+

Pierś z kurczaka w migdałach

Opublikowano 6 lipca, 2014 w Dania główne



 piers-z-kurczaka-w-migdalach

Orzechy to samo zdrowie, więc możemy nimi zastąpić tradycyjną panierkę z bułki, a wyjdzie nam coś naprawdę pysznego i zdrowego.

Składniki (2 osoby):
2 kawałki z piersi kurczaka
1 jajko
1 łyżeczka mąki ziemniaczanej
mąka do panierowania
płatki migdałowe do panierowania
olej do smażenia
sól,pieprz

Kurczaka doprawiamy z obu stron solą oraz pieprzem. Jajka roztrzepujemy z mąką. Na jeden talerzyk wysypujemy mąkę, na drugi płatki migdałowe. Piersi panierujemy najpierw w mące, potem w jajku i płatkach migdałowych. Smażymy na rumiano z obu stron. Podajemy z ulubionymi dodatkami.
Smacznego!

Print Friendly, PDF & Email



8 komentarzy

  1. Zgadzam się ,uwielbiam migdały i inne chrupacze ,pyszne danie obiadowe.

    • hehe chrupacze fajna nazwa 😉

  2. też robię tak pierś z kurczaka, jest bardzo smaczna:)

    • Potwierdzam ;D

  3. Często przyrządzam w podobny sposób ryby, ale kurczaka w migdałach (o dziwo!) jeszcze nie robiłem, a musi być przepyszny!

    • Polecam migdały dobrze się komponują z kurczakiem;)

  4. Panierka pierwsza klasa!

    • Pycha polecam !

Zostaw Komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *