Pasta z fasoli i suszonych pomidorów

SONY DSC

Warzywa strączkowe to nieocenione źródło pierwiastków mineralnych. Z białej fasoli możemy zrobić pyszne smarowidło pełne witamin.

Składniki:
1/2 szkl suchej fasoli
3 pomidory suszone na słońcu w oleju Ponti
1 łyżka nasion słonecznika
5 łyżeczek oliwy z oliwek extra vergine Olitalia
3 ząbki czosnku
sól,pieprz

Fasolę gotujemy do miękkości w osolonej wodzie. Odsączamy. W pojemniku blendera umieszczamy fasolę, suszone pomidory, nasiona słonecznika, czosnek i zalewamy oliwą, doprawiamy solą i pieprzem. Miksujemy do otrzymania gładkiej pasty.

Smacznego!

 

Mogą Ci posmakować...

2 odpowiedzi

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Co byś dzisiaj zjadł(a)? 😊

Search