Menu+

Pasta kanapkowa z ciecierzycy

Opublikowano 11 lutego, 2014 w Dania fit, Przystawki i przekąski, Śniadania



SONY DSC

Pasta z ciecierzycy z marchewką, idealna na kanapki.

Składniki:
1 puszka ciecierzycy konserwowej
1 marchewka
1 szalotka
1-2 ząbki czosnku
2 łyżki oleju
papryka słodka w proszku
curry w proszku
sól
pieprz

Marchewkę ścieramy na tarce o drobnych oczkach, szalotkę drobno siekamy. Na patelni rozgrzewamy olej i dusimy do miękkości marchewkę z szalotką. Studzimy.Ciecierzycę odsączamy na sitku i płuczemy. Miksujemy z czosnkiem, marchewką i szalotką na gładką pastę. Doprawiamy solą, pieprze, curry i papryką.

Smacznego!

Print Friendly, PDF & Email



Zostaw Komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *