Pasta jajeczna z szynką i szczypiorkiem

Pasta jajeczna z wędzoną szynką i szczypiorkiem podana z chrupiącą czerwoną papryką.

Składniki:
3 jajka
4 plastry wędzonej szynki
mały pęczek szczypiorku
1/2 papryki czerwonej
1 łyżka majonezu
1 łyżeczka musztardy rosyjskiej
sól,pieprz

Jajka gotujemy na twardo, studzimy i obieramy ze skorupek. Kroimy w kosteczkę. Szynkę kroimy w kosteczkę, szczypiorek siekamy. Mieszamy jajka, szynkę i szczypiorek z majonezem i musztardą. Doprawiamy solą i pieprzem. Paprykę czerwoną siekamy w drobniutką kosteczkę. Pastę nakładamy na pieczywo i wierzch posypujemy czerwoną papryką i szczypiorkiem.

Smacznego!

 

Mogą Ci posmakować...

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Co byś dzisiaj zjadł(a)? 😊

Search