Menu+

Pasta buraczano-koperkowa

Opublikowano 21 maja, 2013 w Przystawki i przekąski



pasta buraczano-koperkowa

Idealna na kanapki. Tak przekąska świetnie zaprezentuje się na przyjęciu.Przy tym nie jest pracochłonna.

Składniki:
4 buraki
1 pęczek koperku
2 łyżka jogurtu naturalnego

Buraczki myjemy, zawijamy w folię aluminiową i pieczemy aż będą miękkie. Czas zależy od wielkości buraków także nie podaje konkretów. Trzeba sprawdzać co jakiś czas nożem. Upieczone buraczki odstawiamy do całkowitego ostygnięcia. Najlepiej zrobić je dzień wcześniej.

Gotowe buraczki kroimy w kostkę, przekładamy do miseczki, dodajemy posiekany koperek, odrobinę soli, pieprzu i mieszamy z jogurtem naturalnym.

 Smacznego!

Print Friendly, PDF & Email



Zostaw Komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *