Menu+

Pancakes z syropem klonowym

Opublikowano 20 lipca, 2013 w Lunch, Śniadania



pancakes

Idealne na śniadanie i na kolacje. Sycące i pyszne.

Składniki:
1,5 szkl mleka
2 szkl mąki
2 jajka
75 g roztopionego masła
3 łyżeczki proszku do pieczenia
1/3 szkl cukru pudru
szczypta soli
2 łyżki oleju rzepakowego
+ do podania
masło
syrop klonowy

Wszystkie składniki mieszamy ze sobą w misce. Mąkę najlepiej przesiać z proszkiem do pieczenia. Ja smażę bez tłuszczu, bo dodaję olej do ciasta. Podajemy z kawałkami masłą i syropem klonowym.

Smacznego!

 

 

Print Friendly, PDF & Email



Zostaw Komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *