Nigiri sushi z krewetką

Nigiri sushi chociaż wygląda na jedno z najprostszych w wykonaniu, to tak naprawdę takie nie jest.  Za to moim zdaniem jest najsmaczniejsze.

Składniki:
kilka krewetek
gotowy ryż do sushi
pasta wasabi
sos sojowy

Krewetki nadziewamy na patyczki/wykałaczki tak by się nie zwinęły. Gotujemy 10 minut w osolonej wodzie. Osączamy i usuwamy pancerzyki, nóżki it. Przecinamy w pół, tak by nie przeciąć skórki. Z ryżu robimy wałeczek, nakładamy odrobinę wasabi i dociskamy krewetkę.

Smacznego !

Mogą Ci posmakować...

2 odpowiedzi

    1. Bon musisz zrobić sama, naprawdę warto ! A teraz ruszyła akcja czas na sushi więc w sam raz 😉

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Co byś dzisiaj zjadł(a)? 😊

Search