Menu+

Najlepsze brownie miodowo- czekolodowo- orzechowe

Opublikowano 28 luty, 2013 w Ciasta



Lepszego brownie nie jadłam, jest takie jak lubię, mokre, czekoladowe, z pysznymi orzechami i miodem. Do tego szybkie w przygotowaniu. Przepis pochodzi z książki ‚Złota księga czekolady”.

Składniki:
150 g mąki pszennej
1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
1/8 łyżeczki soli
180 g grubo  pokrojonej czekolady
125 g masła
100 g cukru
100 ml miodu
2 duże jajka
100 g drobno posiekanych orzechów włoskich

Mąkę mieszamy z proszkiem do pieczenia i solą. Czekoladę i masło rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Pozostawiamy do przestudzenia. Dodajemy cukier i miód, ciągle mieszając dodajemy jajka i mąkę wymieszaną z proszkiem i solą. Mieszamy do uzyskania jednolitej masy i dodajemy orzechy, mieszamy. Przekładamy do formy i pieczemy 30 – 35 minut w 180 stopniach.

Smacznego!

 

 

Print Friendly, PDF & Email



Zostaw Komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *