Najlepsza karkówka z grilla

SONY DSC

Pyszna karkówka w obłędnej marynacie, grillowana z plastrami cebulki.

Składniki:
ok. 10 plastrów karkówki
Marynata:
150 ml oleju rzepakowego
200 g ketchupu pikantnego
2 łyżki miodu
1,5 łyżki brązowego cukru
1 łyżka wędzonej papryki w proszku
4- 5 ząbków czosnku przeciśniętych przez praskę
sól, pieprz
mielona kolendra
rozgnieciona w moździerzu gorczyca
+
2 cebule pokrojone w plastry

Składniki marynaty łączymy, doprawiamy solą pieprzem, kolendrą i gorczycą. Plastry karkówki nakłuwamy specjalnym urządzeniem do nakłuwania mięsa i przekładamy do marynaty,mieszamy aż każdy kawałek dokładnie pokryje się marynatą. Karkówkę układamy w pojemniku, przekładając plastrami cebuli. Odstawiamy do lodówki na całą noc.
Następnego dnia grillujemy razem z plastrami cebulki na wierzchu.

Smacznego!

Mogą Ci posmakować...

2 odpowiedzi

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Co byś dzisiaj zjadł(a)? 😊

Search