Menu+

Muffinkowe serniczki z owocami

Opublikowano 7 sierpnia, 2013 w Desery



Muffinkowe serniczki

Pyszne serniczki na jeden kęs.

Składniki:
450 g twarogu do serników
100 ml mleka skondensowanego słodzonego
1 jajko
1 łyżeczka pasty waniliowej lub ekstraktu waniliowego
3 łyżki cukru
1/4 szkl malin
1/4 szkl jeżyn
1/4 szkl jagód
+ 3 łyżki cukru

Maliny, jagody i jeżyny miksujemy po kolei, oddzielnie za pomocą blendera, następnie przeciskamy przez gęste sito i mieszamy z 1 łyżką cukru. Tak przygotowane odstawiamy.Ser, mleko skondensowane, cukier, pastę waniliową i jajko mieszamy do uzyskania jednolitej masy. Formę na muffinki wykładamy papilotkami i rozdzielamy do nich masę serową. Na wierzchu robimy kleksy z przetartych owoców. Następnie za pomocą wykałaczki robimy na wierzchu „esy floresy”. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 150 stopni na ok 30 minut.

Smacznego!

Print Friendly, PDF & Email



Zostaw Komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *