Pyszna i nietłusta wędlinka na kanapki, dobrze doprawiona i aromatyczna. W przygotowaniu pomógł mi szynkowar, który znajdziecie tutaj.
Składniki:
900 g piersi z indyka
20 g przyprawy Natura Smak John
20 g przyprawy Natura Smak Sułtańska
żelatyna
Pierś z indyka kroimy w drobną kostkę, dzielimy na wie miseczki i jedną część mieszamy z jedną przyprawą a drugą z drugą. Mięsko układamy na przemian w szynkowarze, przesypując żelatyną. Szynkowar zamykamy. Wstawiamy do garnka z gotującą się wodą ( na dno kładziemy ściereczkę) tak by woda była ok 1 cm poniżej brzegu. Gotujemy pod przykryciem w temperaturze 90 stopni około 65 minut. Pozostawiamy w prasce na noc do zastygnięcia.
Smacznego!
4 Responses
domowe wędliny są najlepsze, a ta jeszcze wygląda bosko 🙂
Racja te ze sklepu są wogle bez smaku 😉 domowe najlepsze i bez chemii
Pyszna, zdrowa i pięknie się prezentuje…
Dziękuję 😉