Mozaika z indyka

mozaika z indyka

Pyszna i nietłusta wędlinka na kanapki, dobrze doprawiona i aromatyczna. W przygotowaniu pomógł mi szynkowar, który znajdziecie tutaj.

Składniki:
900 g piersi z indyka
20 g przyprawy Natura Smak John
20 g przyprawy Natura Smak Sułtańska
żelatyna

Pierś z indyka kroimy w drobną kostkę, dzielimy na wie miseczki i jedną część mieszamy z jedną przyprawą a drugą z drugą. Mięsko układamy na przemian w szynkowarze, przesypując żelatyną. Szynkowar zamykamy. Wstawiamy do garnka z gotującą się wodą ( na dno kładziemy ściereczkę) tak by woda była ok 1 cm poniżej brzegu. Gotujemy pod przykryciem w temperaturze 90 stopni około 65 minut. Pozostawiamy w prasce na noc do zastygnięcia.
Smacznego!

Mogą Ci posmakować...

4 Responses

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Co byś dzisiaj zjadł(a)? 😊

Search