Małe frittaty z cukinii z kabanosem i serem, idealne na piknik.
Składniki
1 mała cukinia
4 kabanosy drobiowe
4 jajka
20 g tartego sera żółtego
4 łyżki śmietany 18 %
2 łyżki posiekanego szczypiorku
sól, pieprz
masełko czosnkowe do wysmarowania formy
Cukinię ścieramy na drobnych oczkach. Odciskamy z płynu, dodajemy posiekanego w plasterki kabanosa, ser, roztrzepane jajka, szczypiorek i śmietanę. Doprawiamy solą i pieprzem. Formę na muffinki smarujemy masłem czosnkowym i wypełniamy ją masą. Frittaty pieczemy ok 30 minut w 180 stopniach.
Smacznego!
2 Responses
Piękna przekąska zwłaszcza na teraz 🙂 no i idealnie sprawdzi się na piknik 🙂
Pozdrawiam 🙂
Dziękuje i pozdrawiam