Mini fritatty z cukinii z kabanosami

SONY DSC

Małe frittaty z cukinii z kabanosem i serem, idealne na piknik.

Składniki
1 mała cukinia
4 kabanosy drobiowe
4 jajka
20 g tartego sera żółtego
4 łyżki śmietany 18 %
2 łyżki posiekanego szczypiorku
sól, pieprz
masełko czosnkowe do wysmarowania formy

Cukinię ścieramy na drobnych oczkach. Odciskamy z płynu, dodajemy posiekanego w plasterki kabanosa, ser, roztrzepane jajka, szczypiorek i śmietanę. Doprawiamy solą i pieprzem. Formę na muffinki smarujemy masłem czosnkowym i wypełniamy ją masą. Frittaty pieczemy ok 30 minut w 180 stopniach.
Smacznego!

Mogą Ci posmakować...

2 odpowiedzi

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Co byś dzisiaj zjadł(a)? 😊

Search