Menu+

Marynowane pieczarki

Opublikowano 30 lipca, 2013 w Przetwory



Marynowane pieczarki

Takie pieczarki będą świetnym dodatkiem do obiadu.

Składniki:
Dowolna ilość malutkich pieczarek
marchewka
cebula
ziele angielskie
liść laurowy
Zalewa:
1 szkl octu
1 l wody
łyżeczka soli
szklanka cukru

Z podanych składników zagotować zalewę i pozostawić do ostygnięcia.

Pieczarki oczyścić i lekko obgotować w wodzie z dodatkiem octu, żeby nie zrobiły się ciemne. Odcedzić. Ponakładać do słoików, dodać trochę starkowanej marchewki, ziela angielskiego, listki laurowe i cebulkę,  zalać zalewą, pozakręcać słoiki. Pasteryzować 10 minut.

Smacznego.

 

Print Friendly, PDF & Email



Zostaw Komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *