Menu+

„Marchewki” faszerowane pastą jajeczną

Opublikowano 8 marzec, 2013 w Przystawki i przekąski, Wielkanoc



Marchewki z kruchego ciasta, faszerowane pastą jajeczną z dodatkiem rzodkiewki i szczypiorku.

Składniki:
1/2 opakowania ciasta kruchego lub francuskiego
2 jajka na twardo
4 rzodkiewki
trochę szczypiorku
serek naturalny
sól, pieprz
pomarańczowy barwnik spożywczy
pietruszka

Foremki do rurek smarujemy lekko masłem. Ciasto kroimy n 1 cm paski. Owijamy wokół foremek. Pieczemy ok 15 minut w 180 stopniach. Studzimy i malujemy barwnikiem rozrobionym z wodą z pomocą pędzelka. Pozostawiamy do wyschnięcia.

Jajka siekamy drobno, mieszamy z posiekanym szczypiorkiem i rzodkiewką oraz serkiem naturalnym. Doprawiamy sol i pieprzem. Farsz wkładamy do środka rurek, dekorujemy świeżą pietruszką.

Inspracja
Print Friendly, PDF & Email



6 komentarzy

  1. Świetnie wyglądają! 😀

  2. doskonały pomysł, wyglądają przepysznie

  3. Wow, niesamowicie wyglądają. Świetny pomysł!

    • Polecam wypróbować ;p zniknęły bardzo szybko;p

  4. pięknie wyglądają:)

Zostaw Komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *