„Marchewki” faszerowane pastą jajeczną
Marchewki z kruchego ciasta, faszerowane pastą jajeczną z dodatkiem rzodkiewki i szczypiorku.
Składniki:1/2 opakowania ciasta kruchego lub francuskiego
2 jajka na twardo
4 rzodkiewki
trochę szczypiorku
serek naturalny
sól, pieprz
pomarańczowy barwnik spożywczy
pietruszka
Foremki do rurek smarujemy lekko masłem. Ciasto kroimy n 1 cm paski. Owijamy wokół foremek. Pieczemy ok 15 minut w 180 stopniach. Studzimy i malujemy barwnikiem rozrobionym z wodą z pomocą pędzelka. Pozostawiamy do wyschnięcia.
Jajka siekamy drobno, mieszamy z posiekanym szczypiorkiem i rzodkiewką oraz serkiem naturalnym. Doprawiamy sol i pieprzem. Farsz wkładamy do środka rurek, dekorujemy świeżą pietruszką.
Świetnie wyglądają! 😀
Dziękuje
doskonały pomysł, wyglądają przepysznie
Wow, niesamowicie wyglądają. Świetny pomysł!
Polecam wypróbować ;p zniknęły bardzo szybko;p
pięknie wyglądają:)