Makaronowe muszle nadziewane mięsem i warzywami

makaronowe-muszelki-faszerowane-miesem-i-warzywami

Pyszne makaronowe muszle z nadzieniem mięsno- warzywnym.

Składniki:
15 sztuk dużych muszli makaronowych – Conchiglioni Rigati De Cecco
200 g mięsa mielonego
1 cebula
1 mały brokuł
2 ząbki czosnku
250 g pasty pomidorowej
oregano
150 g sera żółtego

Muszle makaronowe gotujemy w osolonej wodzie 7 minut. Wyjmujemy do ostudzenia.
Brokuł dzielimy na różyczki i gotujemy w osolonej wodzie do miękkości.
Cebulkę siekamy w drobną kostkę i podsmażamy na oleju, dodajemy posiekany czosnek i mięso mielone, wszystko razem smażymy. Po ok 5 minutach dodajemy posiekany drobno ugotowany brokuł. Doprawiamy całość solą i pieprzem. Odstawiamy do ostudzenia.
Pastę pomidorową mieszamy z oregano i wylewamy na dno naczynia do zapiekania. Muszelki nadziewamy mięsno-warzywnym farszem i układamy w naczyniu na sosie. Wierzch posypujemy startym żółtym serem. Zapiekamy ok 30 minut w 200 stopniach.
Smacznego!

 

Mogą Ci posmakować...

3 odpowiedzi

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Co byś dzisiaj zjadł(a)? 😊

Search