Menu+

Łosoś w cieście filo

Opublikowano 15 lutego, 2018 w Dania główne



Pyszne danie na obiad z łososia, które szybko przygotujemy.

 

Składniki: (na 2 osoby)
2 kawałki łososia surowego
200 g świeżego szpinaku
1 ząbek czosnku
1/2 kostki sera feta
ciasto filo- 4 płaty

+ roztopione masło ok 2 łyżki

Szpinak przesmażamy na masełku z czosnkiem, doprawiamy solą i pieprzem. Rozkładamy jeden płat ciasta filo i smarujemy go roztopionym masłem, na to układamy drugi płat i znów delikatnie smarujemy masłem, na brzegu od swojej strony układamy filet z łososia, oprószamy lekko solą i pierpzem, na łososiu rozkładamy szpinak i pokruszony ser feta. Zwijamy ciasto filo tak jakbyśmy zwijali krokiety. Tak samo zwijamy drugi filet.  Pieczemy ok 15 minut w 180 stopniach.
Podajemy z ulubionymi dodatkami.

Smacznego!

 

Print Friendly, PDF & Email



1 komentarz

  1. zapowiada się smakowicie. i elegancko wygląda 🙂

Zostaw Komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *