Menu+

Leczo z kurczakiem i boczkiem

Opublikowano 30 maj, 2012 w Dania główne



Uwielbiam to jak te wszystkie smaki i zapachy łączą się ze sobą i przenikają się w tym daniu. Przepis mojego taty z moimi 3 groszami.

Składniki:
1 pierś z kurczaka
15 dag boczku
1/2 brokuła
papryka
2 cebule
10 dag pieczarek
1 łyżka koncentratu pomidorowego
sól,pieprz
oregano
przyprawa do kurczaka

Kurczaka kroimy w kostkę i marynujemy w przyprawie do kurczaka, odstawiamy. Boczek kroimy w słupki i wysmażamy na suchej patelni. Cebulę kroimy w piórka i dodajemy po chwili do boczku, dolewamy odrobinę oleju. Dusimy wszystko pod przykryciem 5 minut. Po tym czasie dodajemy pokrojoną w paski paprykę, pieczarki pokrojone w plasterki i podzielone na różyczki brokuły oraz kurczaka pokrojonego w kostkę. Doprawiamy solą i pieprzem oraz oregano. Dusimy pod przykryciem ok 15 minut. Po tym czasie dodajemy koncentrat, dokładnie mieszamy i dusimy jeszcze 5 minut. Po tym czasie wszystko powinno być mięciutkie.

Smacznego !

Print Friendly, PDF & Email



1 komentarz

  1. Uwielbiam leczo, a te wygląda bardzo apetycznie

Zostaw Komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *