Menu+

Lasagne z kurkami

Opublikowano 23 październik, 2012 w Dania główne



Pyszna lazania z delikatnymi kurkami , sosem beszamelowym i serem.

Składniki:
800 g kurek
2 cebule
3 ząbki czosnku
4 łyżki oliwy
1/2 szkl bulionu warzywnego
1/2 szkl sos beszamelowego
200 g sera żółtego
400 g makaronu do lasagne
1/2 pęczka szczypiorku
sól i pieprz

Kurki oczyszczamy i siekamy na mniejsze kawałki. Cebulkę i czosnek również drobno siekamy i podsmażamy na oliwie, po chwili dodajemy kurki i smażymy 3 minuty. Po tym czasie zalewamy bulionem i dusimy 10 minut. Doprawiamy solą i pieprzem. Na dno formy wykładamy 1/3 sosu beszamelowego, na ty wykładamy połowę grzybów i posypujemy połową startego sera. Układamy połowę płatów do lasagne, na to ponownie sos, kurki i ser, znów płaty i na wierzch resztę sosu. Zapiekamy 45 minut w 180 stopniach

Smacznego!

 

Print Friendly, PDF & Email



3 komentarze

  1. Takie lasagne to ja muszę zrobić!

  2. Ostatnio mam fazę na kurki, więc na pewno by mi posmakowała!

  3. Lasagne z kurkami brzmi pysznie, ja robiłam z mozarellą i suszonymi pomidorami wg Pascala(kuchnia lidla), równie pyszna:)

Zostaw Komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *