Lasagne z kurkami

Pyszna lazania z delikatnymi kurkami , sosem beszamelowym i serem.

Składniki:
800 g kurek
2 cebule
3 ząbki czosnku
4 łyżki oliwy
1/2 szkl bulionu warzywnego
1/2 szkl sos beszamelowego
200 g sera żółtego
400 g makaronu do lasagne
1/2 pęczka szczypiorku
sól i pieprz

Kurki oczyszczamy i siekamy na mniejsze kawałki. Cebulkę i czosnek również drobno siekamy i podsmażamy na oliwie, po chwili dodajemy kurki i smażymy 3 minuty. Po tym czasie zalewamy bulionem i dusimy 10 minut. Doprawiamy solą i pieprzem. Na dno formy wykładamy 1/3 sosu beszamelowego, na ty wykładamy połowę grzybów i posypujemy połową startego sera. Układamy połowę płatów do lasagne, na to ponownie sos, kurki i ser, znów płaty i na wierzch resztę sosu. Zapiekamy 45 minut w 180 stopniach

Smacznego!

 

Mogą Ci posmakować...

3 odpowiedzi

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Co byś dzisiaj zjadł(a)? 😊

Search